Denmark

Home
HJem

Den danske afdeling af ESTD er engageret i at øge interesse og viden omkring traumer og dissociation i Danmark. Af ukendte årsager er Danmark ikke så langt fremme som andre lande på dette område, da der kun er begrænset opmærksomhed og viden omkring dissociation hos sundhedsprofessionelle her hjemme, især psykiaterne. Igennem de seneste år er tingene dog begyndt at ændre sig. Der er tegn på stigende interesse indenfor dette område, baseret på antallet af afholdte og planlagte workshops om traumer/dissociation i Danmark. En del af grunden til at den danske afdeling af ESTD sagde ja til at afholde ESTD konferencen 2014 i København var netop håbet om at flere sundhedsprofessionelle ville få en større forståelse for prævalensen og vigtigheden af dissociation.

Udover konferencen i 2014 ønsker den danske afdeling af ESTD at arbejde mod at gøre flere assessment instrumenter tilgængelige på dansk gennem hjemmesiden. Derudover vil medlemmer af Attachment, Dissociation and Traumatic Stress Research Unit (ADiTS) på Århus Universitet være til rådighed som konsulenter ift. særlig komplekse kliniske sager, hvor der er mistanke om dissociation spiller en væsentlig rolle, samt i forskellige stadier at forskning, der involverer dissociation, attachment eller traumatisk stress.

Det Europæiske Selskab for Traume og Dissociation (ESTD) blev grundlagt i april 2006, efter en lang periode med aktiv planlægning og samarbejde imellem professionelle kolleger fra mere end 17 lande i Europa, samt med hovedbestyrelsen fra det internationale selskab for studiet af traumer og dissociation (International Society for the Study of Trauma and Dissociation, ISSTD). Der er tætte bånd imellem ESTD og ISSTD.

 

ESTDs formål: 

 1. At skabe et forum for europæisk samarbejdesamt et netværk imellem kolleger som arbejder indenfor traume og dissociationsfeltet.
 2. At fremme viden om traumer, dissociation og andre forstyrrelser med relation til kronisk traumatisering.
 3. At arbejde for professionel og offentlig uddannelse om dissociation, traumer og trauma-relaterede forstyrrelser
 4. At understøtte kommunikation og samarbejde imellem klinikere og andre professionelle, der arbejder indenfor traume og dissociationsområdet.
 5. At stimulere nationale og internationale forskningsprojekter
 6. At fremme viden og uddannelse specifikt i europæiske lande med begrænset adgang til dette felt.

 

Bliv medlem af ESTD: Du kan søge om medlemskab ved at udfylde ansøgningsskemaet og sende det pr. e-mail.

 Medlemsfordele (fuldt medlemskab)

 1. Reduceret kursusafgift til alle konferencer, kurser, workshops og seminarer, som ESTD sponsorerer.
 2. Automatisk elektronisk medlemskab af ISSTD, som inkluderer: adgang til ISSTD’s elektroniske tidsskrift ”Trauma and Dissociation”
 3. Adgang til ISSTDs elektroniske nyhedsbrev
 4. Adgang til medlemssektionen på ISSTD’s hjemmeside (Atrium)
 5. Online artikler og bibliografi
 6. Adgang til ESTD’s egen medlemsside med information om f.eks. diagnostiske instrumenter Vejviser til professionelle i Europa.
 7. Vejviser til professionelle i Europa
Resources
Diagnostik

Dette er kun for medlemmer af ESTD.

Tilmeld dig i dag og få adgang til undersøgelsens redskaber og medlem blogs.

Tilmeld dig her

Links
Links

Vores egen forskningsenhed: ADiTS 

Samarbejdspartner:  Ask Elklit center for psykotraumatologi 

Contact
Contact persons

Email: info@estd.org

News